06-48118893 franca@studiodesta.nl

Interieurontwerp | Rustig Scandinavisch

Interieurontwerp

nieuwbouw woning | Regio Utrecht

Type object: Nieuwbouw woning Woonoppervlakte: 90 m2
Locatie: Zeist
Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Voor onze klant in Zeist hebben wij een ontwerp gemaakt voor de begane grond van hun nieuw te bouwen woning. In de huidige situatie is de begane grond een grote open U-vormige ruimte. Een ontwerpproces start met een analyse van de woonwensen en stijlvoorkeuren van de bewoners. Vanuit deze eerste kennismaking en input van de bewoners maken we eerst een moodboard. Dit dient als onderlegger voor de sfeer en uitstraling van de aankleding. Hij houdt van industriële elementen met beton, hout en wat meer contrast in zwart-wit. Zij houdt van Scandinavisch Design zonder al te veel accessoires met meer vergrijsde pastellen. Beide hebben ze een voorkeur voor natuurlijke tinten, zoals grijsblauw en grijsgroen, zand- en aardetinten. . Dit leidde tot het onderstaande moodboard.

Materialen en kleuren: lichte basis, groen/blauw grijs kleurpalet, zwarte stalen accenten, houten elementen en een lichte gietvloer met een blauwe ondertoon.

WOONKAMER
UITLEG

Om van jullie interieur een fijne, warme plek te maken hebben we gekozen voor lichte aardetinten gecombineerd met bijzondere accenten in de vorm van behang, letterbak en tegels achter de gaskachel. De smaak van de ene bewoner vinden we terug in de gietvloer, de stalen accenten, hout elementen en de betonlook wand. De smaak van de andere bewoner hebben we laten terug komen in de vergrijsde pastellen, Scandinavische meubels en licht eikenhout in de vakkenkast.

Samenhang hebben we gecreëerd door de wanden op elkaar af te stemmen in kleur en materiaal. Hierdoor ontstaat een behaaglijke sfeer.

WERKRUIMTE

UITLEG

De door de architect ontworpen tuinkamer willen de bewoners gaan gebruiken als werkruimte. We hebben een ontwerp gemaakt voor het bureau in licht eiken. Een groot bureau biedt genoeg ruimte voor twee personen. De lange planken zorgen voor opbergruimte.

WOonkeuken

UITLEG De lange wand die de woonkeuken met het zitgedeelte verbindt wordt doorbroken door een behang van Eijffinger waar de piano tegenaan wordt geplaatst. Een lange houten bank bij de eettafel zorgt voor een brede doorgang bij de keuken.

KAN JE WEL WAT ADVIES GEBRUIKEN?

PLAN EEN AFSPRAAK IN

laten we contact houden

updates

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang mijn Interieur Styling Mini E-book met daarin:

Ontdek je eigen woonstijl
Laat Pinterest voor je werken
Mijn 9 gouden interieur tips

Samenwerken?

Of benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

ADRES

Nepveulaan 15
3705 LA Zeist
Open: ma – do
Tussen: 9.00 – 17.00

 

CONTACT

franca@villadesta.nl
06-48118893

Interieurontwerp | Drie varianten voor een woonkeuken

Interieurontwerp

Verbouwing woonkeuken | Regio Utrecht

Type object: Woning
Woonoppervlakte: 80 m2
Locatie: Huis ter Heide
Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Voor onze klant in Huis ter Heide hebben wij drie interieurontwerpen gemaakt voor de verbouwing van hun woonkeuken. Bekijk hier onze voorstellen voor de drie indelingsvarianten.

In de huidige situatie is de keuken afgesloten van het woon- en eetgedeelte. De wens van de bewoners is om een royale en warme woonkeuken te realiseren. Wij zijn gevraagd om met een voorstel te komen.

Wij hebben voor deze klant drie varianten uitgewerkt in plattegrond en in 3D.

Een ontwerpproces start met een analyse van de woonwensen en stijlvoorkeuren van de bewoners. Vanuit deze eerste kennismaking en input van de bewoners maken we een moodboard. Dit dient als onderlegger voor de sfeer en uitstraling van de aankleding. Zo weten we of we op één lijn zitten.

Vervolgens hebben we drie ontwerpstudies gemaakt waarin we de verschillende indelingsmogelijkheden hebben onderzocht. Deze gaan uit van een lichte basis met ruimte voor subtiele kleuraccenten. Warmte wordt toegevoegd door middel van doordachte materialisering, een afgestemd kleurenschema en een sfeervolle aankleding.

variant 1

UITLEG

De indeling van de huidige situatie blijft behouden. De opening naar de keuken wordt vergroot. Waardoor er meer contact is met de eethoek. In het zitgedeelte verlengen we de tv-wand waardoor de verhouding van de zithoek verbetert.

variant 2

UITLEG

De wand tussen keuken en eethoek wordt verwijderd. Er ontstaat een grote leefkeuken.

Door middel van een en-suite creëren we twee volwaardige ruimtes. Verhoudingen worden hiermee  geoptimaliseerd.

variant 3

UITLEG

De wand tussen keuken en eethoek wordt wederom verwijderd. Het kookgedeelte is verplaatst. Hierdoor ontstaat er een beschutte eethoek met uitzicht op de tuin.

De woonkamer wordt net zoals in variant 2 afgesloten door middel van een en-suite.

KAN JE WEL WAT ADVIES GEBRUIKEN?

PLAN EEN AFSPRAAK IN

laten we contact houden

updates

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang mijn Interieur Styling Mini E-book met daarin:

Ontdek je eigen woonstijl
Laat Pinterest voor je werken
Mijn 9 gouden interieur tips

Samenwerken?

Of benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

ADRES

Nepveulaan 15
3705 LA Zeist
Open: ma – do
Tussen: 9.00 – 17.00

 

CONTACT

franca@villadesta.nl
06-48118893

Interieurontwerp | Loft in Heemkerk

Interieurtraject

Nieuwbouw | Regio Noord Holland

Type object: Appartement
Woonoppervlakte: 135 m2
Locatie: Heemstede
Aantal ruimtes: gelijkvloers appartement

Voor onze klant in Heemskerk hebben wij een interieurontwerp voor een nieuw te bouwen appartement gemaakt.

We hebben de ruimte onderzocht op de meest optimale mogelijkheden waarin er plaats is voor een keuken met keukeneiland, een eettafel en een zithoek.

De klant gaf aan te houden van minimalistisch en modern, zonder dat het kil wordt. Vandaar dat we bij alle ontwerpen uitgegaan zijn van een strakke basis met gietvloer. Warmte hebben we toegevoegd door behang, kleur en materialisering van de keuken en maatwerkkast.

INTERIEUR ONTWERP

UITLEG

De open indeling van dit loft-achtige appartement blijft gehandhaaft. Wel brengen we door middel van een lage kast een scheiding aan tussen de keuken en de lounge. De grote ruimte krijgt diepte en sfeer door de kast van walnoothout, het tactiele behang en de stoffering.

Voor deze klant maakten wij drie verschillende indelingen, waarvan de getoonde de meeste voorkeur heeft.

De meerwaarde van onze werkwijze met  virtual reality is juist in een nieuw te bouwen woning of appartement extra waardevol. Je kunt alvast in je nieuwe woning rondlopen en de verhoudingen van de ruimte(s) ervaren. In onze virual reality ontwerpen wordt duidelijk wat kleur- en materiaalgebruik met de ruimte doet. Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om de gietvloer in dit ontwerp aan te passen naar een houten vloer. Zo kun je al in een vroeg stadium keuzes maken!

SAMENWERKEN?

Vertel me alles over jouw ideeën

Adres

Nepveulaan 15
3705 LA Zeist
06-48118893

WERKDAGEN

Maandag – Dinsdag: 9.00 – 17.00
Donderdag – Vrijdag : 9.00 – 17.00
Gesloten: Schoolvakanties en Woensdag

VOLG STUDIO D’ESTA

STUDIO UPDATES

Verbouwing Monumentaal pand – Bloemendaal

INTERIEURONTWERP Verbouwing monumentaal pand in Bloemendaal

Type object: Woning
Woonoppervlakte: 65 m2
Locatie: Bloemdaal Noord Holland
Aantal ruimtes: Beneden verdieping
Voor onze klant in Bloemendaal hebben wij drie indelingsvarianten voor de begane grond van hun monumentale woning ontworpen. De klanten gaven aan op dit moment voornamelijk hun ruime woonkeuken aan de achterzijde van de woning te gebruiken. De woonkamer aan de voorzijde die in open verbinding staat met de gang werd weinig gebruikt omdat de ruimte weinig uitnodigend is. Ook de huidige entree waar een tochtportaal is geplaatst maakt het binnenkomen onnodig krap. In de huidige situatie (zie plattegrond) is de woning verdeeld in een voor- en achterhuis. Het achterhuis fungeert helemaal als woonkeuken met openslaande deuren richting tuin. In het voorhuis wordt de ruimte verdeeld tussen woonkamer, gang, entree, trappenhuis, wc en inbouwkast. Ons is gevraagd om met een indelingsplan te komen waar door het eventueel verplaatsen of verwijderen van muren een betere balans zou ontstaan tussen voor- en achterhuis.
Zicht op de gang vanuit de woonkamer. Door de grote opening richting gang heeft de tv weinig bedding op de muur.
De binnenkomst is op dit moment erg krap vanwege een tochtportaal dat geplaatst is om te voorkomen dat de kou overslaat naar de woonkamer.
Vervolgens hebben we drie ontwerpstudies gemaakt waarin we de verschillende indelingsmogelijkheden hebben onderzocht. We hebben in de varianten vooral verschil willen aanbrengen in de mate van benodigde structurele ingrepen. Voor variant 1 hoeft maar weinig verbouwd te worden. Dit bouwen we op tot variant 3 waar de hele indeling wordt veranderd en onder andere de toilet wordt verplaatst om de woonkamer te kunnen vergroten.

variant 1

UITLEG De indeling van de huidige situatie blijft in grote lijnen behouden. De opening van de woonkamer naar de gang wordt verkleind en er wordt een deur in geplaatst. Hierdoor kunnen we het tochportaal in de gang verwijderen. Er ontstaat nu een ruime en fijne binnenkomst waar opbergruimte verwerkt zit onder het bankje. De woonkamer wordt intiemer en biedt genoeg ruimte voor een dressoir met TV.

variant 2

UITLEG De tussenruimte tussen woonkamer en keuken wordt weggehaald. Hierdoor ontstaat er extra ruimte en licht in de woonkamer. Ook lopen er nu zichtlijnen door de gehele woning. De toilet is blijven staan en biedt nu ruimte om een tv aan op te hangen. De binnenkomst is identiek aan variant 1.