06-48118893 franca@studiodesta.nl

Interieurontwerp | Villa in jaren 30 stijl

Interieurontwerp

Nieuwbouw woning | Regio Gelderland

Type object: Vrijstaande villa in jaren 30 stijl
Woonoppervlakte: 150 m2
Locatie: Ermelo
Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Voor het ontwerp voor onze klant in Ermelo zijn we uitgegaan van de stijlvoorkeur die onze klanten omschreven als; Scandinavisch, fris en warm. Voor de materialen en kleuren hebben we gekozen voor een lichte basis aangevuld met een groen/blauw grijs kleurpalet met zwarte stalen accenten en houten elemente en betonciré

Wij hebben een ontwerp gemaakt waarbij we de buitenkant van de woning en de bosrijke omgeving naar binnen willen halen. Door het staal van de gevels in het meubilair terug te laten komen versterken we de relatie tussen binnen en buiten. Daarnaast hebben we het centrale punt van het huis geaccentueerd met wanden die worden afgewerkt met een levende verf. Dit blok verbindt daardoor alle verschillende ruimtes. Accenten hebben we in elke ruimte aangebracht door sfeerhoekjes te creëren met kleur, materiaal of vorm.

Woonkeuken
UITLEG

De keuken kan door stalen deuren worden afgesloten. In dit ontwerp is een woonbeton vloer geplaatst.

We hebben de bewoners twee varianten met verschillende tinten hout laten zien.

Belangrijk voor de bewoners was een mooie plek voor hun MapaWall en plek voor sleutels, mobiel etc. Op de grijze wand die als een leidraad door  de gehele beneden verdieping loopt wordt de MapaWall een echte eye-catcher. Met Pastoe Vision kun je op een leuke en speelse manier handige opbergruimte aan de wand creeeren.

Woonkamer

UITLEG

De woonkamer bestaat uit 2 zones. Een zitgedeelte in de serre en een tv-hoek aan de voorzijde van de jaren 30 villa. Op de vloer ligt een houten vloer met verschillende breedtes in licht eiken.

De serre hebben we aangekleed met een ovaalvormig kleed en een organisch gevormde bank waardoor de rechte lijnen van de architectuur worden doorbroken. De accentkleur groen uit het moodboard hebben we hier op alle wanden én het plafond toegepast.

In de tv-hoek hebben we de huidige bank van de bewoners terug laten komen. Het raam krijgt een extra accent door het groen kleurvlak met daarin een kunstwerk. De grijze wand is afgewerkt met een levendige verf zoals bijvoorbeeld Marrakesh Walls van Painting the Past.

SAMENWERKEN?

Vertel me alles over jouw ideeën

Adres

Nepveulaan 15
3705 LA Zeist
06-48118893

WERKDAGEN

Maandag – Dinsdag: 9.00 – 17.00
Donderdag – Vrijdag : 9.00 – 17.00
Gesloten: Schoolvakanties en Woensdag

VOLG STUDIO D’ESTA

STUDIO UPDATES

Interieurtraject | Een interieur met meer kleur en lef

Interieurtraject

Nieuwbouw appartement | Regio Brabant

Type object: Nieuwbouw appartement
Woonoppervlakte: 120
Locatie: Den Bosch
Aantal ruimtes: Woonkamer

Het meubilair van onze klant was echt aan vervanging toe. Daarnaast wilde de bewoonster graag een handige, gezellige indeling, extra opbergruimte voor drankjes en hapjes omdat de keuken beneden is en meer warmte en kleur. Omdat het licht maar van een kant binnenvalt was zij erg bang dat het donker zou worden als er kleur op de wanden zou worden toegepast.

Vanuit de plattegrond hebben we een nieuwe indeling met een hoofdrol voor leren bank, de Axel van Montis in de kleur Rancho. Het ronde kleed brengt naast een dosis kleur, ook verbinding  en zorgt voor zachte lijnen. De  twee heerlijke fauteuils in diep blauw en oker geel vullen de zithoek aan. De salontafel van &Tradition JH8 is met speelse vormen en kleuren een mooie blikvanger. Omdat de klant graag het mooie kleed wilde blijven zien hebben we gekozen voor een salontafel van glas en metaal van Spectrum. Achter de bank zorgt de speciaal ontworpen lange Pastoe Landscape voor de nodige opbergruimte. Lamp Twiggy in een diepe heldere blauw geeft praktisch leeslicht.

Alle wanden hebben op ons advies een zachte groene tint gekregen die zorgt voor omhulling en samenhang. De trap heeft ook een make-over gekregen door deze te schilderen in een diepe donkere antraciet kleur. De prachtige cirkelvormige armaturen zijn een echte eye-catcher in het trappenhuis. De bewoonster is heel tevreden over het eindresultaat!

SAMENWERKEN?

Vertel me alles over jouw ideeën

Adres

Nepveulaan 15
3705 LA Zeist
06-48118893

WERKDAGEN

Maandag – Dinsdag: 9.00 – 17.00
Donderdag – Vrijdag : 9.00 – 17.00
Gesloten: Schoolvakanties en Woensdag

VOLG STUDIO D’ESTA

STUDIO UPDATES

Interieurontwerp | twee varianten een wereld van verschil

INTERIEURONTWERP
nieuwbouw woning | regio utrecht

Interieurontwerp

Nieuwbouw woning | Regio Utrecht

Type object: Nieuwbouw woning
Woonoppervlakte: 80 m2
Locatie: Vleuten
Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Voor onze klant in Vleuten hebben wij twee varianten gemaakt in materiaal, textuur en kleur. We hebben een oplossing ontworpen voor de lange lege wand van de woonkamer. Op deze wand hebben we een paneel geplaatst met daar achter led verlichting. Hier onder zie je het moodboard wat als uitgangspunt voor dit interieurontwerp heeft gediend.

Met de 3D beelden kun je heel goed ervaren wat de verschillende kleuren en materialen doen met uitstraling van de woning. Een nieuwe vloer of een andere kleur op de wand maakt echt een hoop verschil. De bewoners waren erg enthousiast over de opties!

Vervolgens hebben we twee ontwerpstudies gemaakt waarin we verschillende materialen, kleuren en texturen hebben toegepast .
Variant 1

UITLEG

In deze variant hebben in de basis gekozen voor een strakke gietvloer in een warme grijstoon. De bewoners wilden graag stoere industriële elementen. Op het panel op de lange wand hebben we metaal behang van Rebel Walls toegepast. De muur achter het paneel heeft een diepe vergrijsde groen-blauwe toon.

Variant 2

UITLEG

In deze variant hebben we gekozen voor een houten brede planken vloer van licht eiken. Op het wandpaneel hebben we een jungle print van Rebel Wall uitgezocht. De wand achter het paneel is bewerkt met een beton cire voor een stoer en ruige uitstraling.

KAN JE WEL WAT ADVIES GEBRUIKEN?

PLAN EEN AFSPRAAK IN

laten we contact houden

updates

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang mijn Interieur Styling Mini E-book met daarin:

Ontdek je eigen woonstijl
Laat Pinterest voor je werken
Mijn 9 gouden interieur tips

Samenwerken?

Of benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

ADRES

Nepveulaan 15
3705 LA Zeist
Open: ma – do
Tussen: 9.00 – 17.00

 

CONTACT

franca@villadesta.nl
06-48118893

Interieurontwerp | Art Deco Invloeden

Interieurontwerp

Nieuwbouw woning | Regio Utrecht

Type object: Nieuwbouw woning
Woonoppervlakte: 67 m2
Locatie: Zeist
Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Voor onze klant in Zeist hebben wij drie indelingsvarianten voor de begane grond van hun nieuw te bouwen woning ontworpen. In de huidige situatie is de begane grond een grote open U-vormige ruimte. In het oorspronkelijke bouwplan waren de keuken en toilet aan de voorzijde van de woning geplaatst, maar die zijn op verzoek van de nieuwe bewoners verplaatst naar de achterzijde. Ons is gevraagd om een indeling te maken waarmee de ruimte optimaal wordt benut en vooral gezellig aanvoelt. Door de verplaatsing van de keuken en toilet werd een deel van de trap zichtbaar in de woonkamer aan de voorzijde. Door maatwerk meubelen te ontwerpen hebben wij deze trap weggewerkt. Wij hebben voor deze klant drie varianten uitgewerkt in 3D. Een ontwerpproces start met een analyse van de woonwensen en stijl voorkeuren van de bewoners. Vanuit deze eerste kennismaking en input van de bewoners maken we eerst een moodboard. Dit dient als onderlegger voor de sfeer en uitstraling van de aankleding. De klanten gaven aan erg van Art Deco en het bijbehorende lijnenspel te houden. Deze accenten gecombineerd met een rustige warme basis leidden tot het volgende moodboard.
Vervolgens hebben we drie ontwerpstudies gemaakt waarin we de verschillende indelingsmogelijkheden hebben onderzocht.
Variant 1
UITLEG

De keuken kan door een klassieke en-suite worden afgesloten. Deze biedt veel opbergruimte aan de keuken. In dit ontwerp is een houten vloer geplaatst. In het zitgedeelte plaatsen we de tv op de lange wand zodat je op de bank met je rug naar de onafgewerkte trap zit.

Verder voegen we een en-suite toe met extra opbergruimte. De trap blijft in het zicht. Deze kan natuurlijk wel worden weggewerkt door middel van een kast. Zo ontstaat er ook extra opbergruimte

Variant 2

UITLEG

De lange wand tussen eethoek en woongedeelte wordt afgesloten door een stalen en-suite. In dit ontwerp laten we een gietvloer zien. Door middel van een multifunctionele scheidingswand werken we de trap weg en is er plaats voor een tv en een werkplek.

Op de lange wand tussen eethoek en woongedeelte worden door middel van een en-suite twee volwaardige ruimtes gecreëerd. In het woongedeelte zorgt een multifunctionele wand voor een speelse opstelling waarbij de tv mooi kan worden weggewerkt en aan de andere kant een werkplek ontstaat.

Variant 3

UITLEG

De keuken kan door een klassieke en-suite worden afgesloten. Deze biedt veel opbergruimte aan de keuken. In dit ontwerp is een houten vloer geplaatst. De trap wordt wegwerkt door een meubel op maat waarin ook de tv wordt weggewerkt. De zitelementen zijn maatwerk.

In de wand van de tv zit de trap helemaal weggewerkt. De wand biedt ook een hoop opbergruimte. De zithoek is beschut en op maat zodat er optimaal van de beschikbare ruimte gebruik wordt gemaakt.

Bevlogen, inspirerend, betrouwbaar en out-of the-box denken, ziehier enkele kwaliteiten die op Franca van toepassing zijn zoals wij jou hebben leren kennen.

Wij zaten ‘vast’ in onze ideeën hoe ons huis in te richten en jij hebt ons op een goede en hele prettige manier geholpen deze ideeën te ordenen, richting te geven, aan te vullen en besluiten te nemen.

Het heeft geresulteerd aan een scala van verschillende ontwerpen en daar kunnen we zeker mee vooruit. Super bedankt.

Leonard uit Zeist

KAN JE WEL WAT ADVIES GEBRUIKEN?

PLAN EEN AFSPRAAK IN

laten we contact houden

updates

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang mijn Interieur Styling Mini E-book met daarin:

Ontdek je eigen woonstijl
Laat Pinterest voor je werken
Mijn 9 gouden interieur tips

Samenwerken?

Of benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

ADRES

Nepveulaan 15
3705 LA Zeist
Open: ma – do
Tussen: 9.00 – 17.00

 

CONTACT

franca@villadesta.nl
06-48118893

Interieurontwerp | Drie varianten voor een woonkeuken

Interieurontwerp

Verbouwing woonkeuken | Regio Utrecht

Type object: Woning
Woonoppervlakte: 80 m2
Locatie: Huis ter Heide
Aantal ruimtes: Beneden verdieping

Voor onze klant in Huis ter Heide hebben wij drie interieurontwerpen gemaakt voor de verbouwing van hun woonkeuken. Bekijk hier onze voorstellen voor de drie indelingsvarianten.

In de huidige situatie is de keuken afgesloten van het woon- en eetgedeelte. De wens van de bewoners is om een royale en warme woonkeuken te realiseren. Wij zijn gevraagd om met een voorstel te komen.

Wij hebben voor deze klant drie varianten uitgewerkt in plattegrond en in 3D.

Een ontwerpproces start met een analyse van de woonwensen en stijlvoorkeuren van de bewoners. Vanuit deze eerste kennismaking en input van de bewoners maken we een moodboard. Dit dient als onderlegger voor de sfeer en uitstraling van de aankleding. Zo weten we of we op één lijn zitten.

Vervolgens hebben we drie ontwerpstudies gemaakt waarin we de verschillende indelingsmogelijkheden hebben onderzocht. Deze gaan uit van een lichte basis met ruimte voor subtiele kleuraccenten. Warmte wordt toegevoegd door middel van doordachte materialisering, een afgestemd kleurenschema en een sfeervolle aankleding.

variant 1

UITLEG

De indeling van de huidige situatie blijft behouden. De opening naar de keuken wordt vergroot. Waardoor er meer contact is met de eethoek. In het zitgedeelte verlengen we de tv-wand waardoor de verhouding van de zithoek verbetert.

variant 2

UITLEG

De wand tussen keuken en eethoek wordt verwijderd. Er ontstaat een grote leefkeuken.

Door middel van een en-suite creëren we twee volwaardige ruimtes. Verhoudingen worden hiermee  geoptimaliseerd.

variant 3

UITLEG

De wand tussen keuken en eethoek wordt wederom verwijderd. Het kookgedeelte is verplaatst. Hierdoor ontstaat er een beschutte eethoek met uitzicht op de tuin.

De woonkamer wordt net zoals in variant 2 afgesloten door middel van een en-suite.

KAN JE WEL WAT ADVIES GEBRUIKEN?

PLAN EEN AFSPRAAK IN

laten we contact houden

updates

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang mijn Interieur Styling Mini E-book met daarin:

Ontdek je eigen woonstijl
Laat Pinterest voor je werken
Mijn 9 gouden interieur tips

Samenwerken?

Of benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

ADRES

Nepveulaan 15
3705 LA Zeist
Open: ma – do
Tussen: 9.00 – 17.00

 

CONTACT

franca@villadesta.nl
06-48118893